Fare İlaçlama

Fare İlaçlama

Fare İlaçlama Fareler elastik vücut yapılarına sahip kemirgenlerdir. Bu nedenden dolayı en dar borulardan ya da en ufak alanlardan bile kolaylıkla geçerek istedikleri her yere ulaşabilmektedirler. İnsanların yaşam alanlarında da sıkça rastlanan fareden kurtulmak hiç de kolay değildir. Zararlarına engel olunması için fare ilaçlama uygulatılmalıdır. Evde fare görüldüğü durumlarda hatta fare belirtileriyle karşılaşıldığı anlarda vakit kaybetmeden hemen fare ilaçlama firmaları ile irtibat kurulmalıdır. Alınacak bilgiler ve ardından gerekli yardımlar sonrasında fare sorunu yaşadığınız her türlü alanlarda sorunlarınızdan kurtulmanız mümkündür. Farelerin Özellikleri 1- Fareler zeki hayvanlardır. Onları basit yöntemlerle yok etmek…

Read More

Hamam Böceği İlaçlaması

Hamam Böceği İlaçlaması

Hamam Böceği İlaçlaması Hamam böcekleri yumurtlama yöntemi ile çoğalan ve ictyoptra familyasının mensubu olan böcekler grubunda yer alır. İçerisinde otuz veya kırk yumurta bulunan çoklu halde üreme sistemi ile her mevsim üreyebilirler. Hamam böcekleri yumurtalarını sırtlarında taşıması sebebiyle geçtikleri her yere yumurtalarını dökebilirler. Hamam böcekleri tek seferde yüz elli hatta iki yüz kadar yumurta üretebilir. Çok hızlı üreyen canlılar olması sebebiyle hamam böcekleri, üredikleri yerlerde koloni halinde yaşar. Bir seferde otuz veya kırk yavru oluşturabilirler. Bu yavrular on sekiz gün içinde yavru olarak yaşama katılır. Hamam böceklerinin bir diğer bilinmesi…

Read More

Kalorifer Böceği İlaçlaması

Kalorifer Böceği İlaçlaması

Kalorifer Böceği İlaçlaması Kalorifer böceği ilaçlama; bu canlılar üzerinde etkili olan ve insan sağlığına ve çevreye zararı olmayan ilaçlar ile uygulanması gereken bir pest kontrol türüdür. Kalorifer böcekleri ile mücadele geciktirilmeden ve profesyonel firmalar tarafından etkili bir şekilde yapılmalıdır. Kalorifer Böceğinin Özellikleri ? Rengi açık kahverengi olan bir hamam böceği türüdür. Ortalama 1,5 cm’dir. ? Diğer böcek türleri gibi yumurtlayarak üreyen hamam böceği en fazla üreyen böcekler arasındadır. Hamam böceği türlerinden olan kalorifer böceği, yılda yaklaşık 30.000 adet yavru yapmaktadır. ? Yumurtalarını bir süre sırtında taşıyan dişi kalorifer böceğinin yumurtalarına…

Read More

Haşere İlaçlama

Haşere İlaçlama

Haşere İlaçlama Böcekler, insanların ve hayvanların hayatını olumsuz şekilde etkileyen canlı gruplarıdır. İnsanlar var olduğundan bu güne böcekler ile mücadele durumlarında farklı yöntemler kullanmaktadır. Böcekler insanların hem kendilerine hem de besin kaynaklarına oldukça fazla zarar verirler. İnsanların yakalandığı hastalıkların %99 u insanlara böcekler tarafından geçmektedir. Bu hastalıklar bazen insanları ısırmaları ile bazen besinlerin üzerine bıraktıkları salyaları ile bazen de etrafa bıraktıkları dışkıları ile bulaşır. Bu gibi ciddi zararlara sebep olan haşereden kurtulmak insanlar için ihmal etmemeleri gereken bir davranıştır. İnsanlar için zararlı olan bu haşerelere karşı haşere ilaçlaması yapılmalıdır. İlaçlama…

Read More

Xylella fastidiosa

Xylella fastidiosa Phony (Pierce`s) Hastalığı – Bitki Vebası DÜNYA TARIMSAL ÜRETİMİNİNDE BÜYÜK BİR TEHLİKE İlk önce Amerika Kaliforniya’da görülen ve 2013 de Portekiz`den içeri Avrupa`ya giren, şimdide bizi tehdit eden özellikle ağaçlara ve asmalara saldıran. bir Bakteriyel hastalıkla karşı karşıyayız. Uzmanlar Xylella fastidiosa için bir çare yok, raporları veriyor Ve ekliyorlar – “Ekonomik bir drama ile karşı karşıya olabiliriz” Xylella fastidiosa ( Phony (Pierce`s Hastalığı ) Bakteri`in sistematiği (Viral vb hastalık etmenleri hariç) Sinonimleri : Xylella fastidiosa Wells et al. 1987 Bölümü : Bacteria Altbölümü : Proteobacteria Sınıfı : Takımı…

Read More

Bahçe tarım aletleri

Bahçe tarım aletleri

Bahçe tarım aletleri Saban nedir? Saban, tarımda yararlanılan tarlayı ekme öncesi toprağı havalandırmakta kullanılan bir alet. Büyük sabanlara köten adı verilir. Çok dişli ve genellikle motorlu araçlarla çekilen sabanlara pulluk denir. Sabanlar ayrıca yer altına kablo döşemek gibi endüstri amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Saban, basit olarak kazma veya bahçıvan beline benzer bir alettir. Sabanlar, ilk geliştirildiğinde insanlar tarafından çekilirken, zamanla yük ve binek hayvanları kullanılmaya başlanmıştır. Modern sabanlar ise traktörler tarafından çekilmektedir ve pulluk olarak da adlandırılmaktadır. Pulluk nedir? Toprağı devirip parçalayarak fiziksel yapısını kültür bitkileri için elverişli yapan aletlerdir.…

Read More

Bahçemizdeki küçük aletler

Bahçemizdeki küçük aletler

Bahçemizdeki küçük aletler Bahçemizdeki bitkilerin sağlığı bakımı ile doğru orantılıdır. Bahçemizin ilk günkü gibi güzelliğini koruması için işimizi kolaylaştıracak aletlere sahip olmamız son derece önemlidir. Bahçemizin olmazsa olmazsa aletleri arasında bulunan malzemeler şunlardır: Bahçe aletleri – Çapa – Tırmık – Budama makasları – Yelpaze tırmığı – Dal testeresi – Çim ve çit makası – Mala – El küreği – İlaçlama cihazı El küreği saksı değişimindeki en önemli yardımcıdır. Mala, bahçenize dikilecek bitki için yer hazırlamanızı sağlar. Çit makasları leylande ve batı mazısı gibi bitkileri budanması ve şekil verilmesinde kullanılır. Budama…

Read More

Traktör

Traktör, römork

Traktör Traktörü, arkasına römork takılabilen, çift sürmek, yük taşımak ve benzeri işlemlerde kullanılan motoru olan kara taşıtı şeklinde tanımlayabiliriz. Traktör, tarla, bahçe, bağlarda ve şehirlerin parklarında kullanılan tarım aletlerine (pulluk, orak makinesi, mibzer, pülverizatör, ekin biçme makinesi vb.) çekicilik yapan kendinden itimli motoru olan kara taşıtıdır. Lokomobiller traktörlerin ilk öncüleri sayılsa da, İçten yanmalı motoru olan ilk traktörü 1892 yılında ABD’de Iowa’lı John Froehlich yapmıştır. Çalışma ilkesi otomobillerden pek farklı olmamasına karşın yine de karakteristik özellikleri vardır. Yerden oldukça yüksek dingillere oturtulmuş dar kesitli karoser, ön tekerlere oranla çok büyük…

Read More

Telli Terbiye Sistemleri

Telli Terbiye Sistemleri

Telli Terbiye Sistemleri Telli Terbiye Sistemi Nedir? Endüstriyel meyveciliğin gelişmesi ile birlikte üretimde klasik yöntemlerin dışına çıkılmış ve modern meyve tesisleri ülkemizde de kurulmaya başlamıştır. Bodur meyve ağaçlarında kullanılan anaçların kök yapılarının toprağın üst bölgelerinde olması, bitkinin toprağa bağlanma gücünü zayıf kılmaktadır. Özellikle meyve yüküne binen ağaçlarda ileri dönemlerde ciddi riskler meydana gelmekte ve milyonlarca liraya malolan yatırımları risk altına sokmaktadır. Telli terbiye sistemleri bu risk faktörlerinin ortadan kaldırılmasında, günümüzde bilinen en iyi yöntemdir. Faydalarını da şöyle sıralamak mümkündür. Bitkinin doğru taçlandırılmasının sağlanması… Böylece birim bitkiden alınabilecek maksimum verim hedeflenebilmektedir.…

Read More

Sulama Sistemi Nedir ?

bahçe damlama sulama sistemi

Sulama Sistemi Nedir ? Sulama genellikle, bitki gelişmesi için gerekli olan ancak doğal yollarla karşılanamayan suyun, çevre sorunu oluşturmadan, toprağa verilmesi şeklinde tanımlanır. Bununla birlikte, sulama daha kapsamlı bir tanımlamayla aşağıda belirtilen altı amaçtan birisi veya bir kaçı için suyun toprağa uygulanmasıdır. 1.Bitki gelişimi için gerekli nemi sağlamak amacıyla toprağa su eklemek; 2.Kısa dönemli kuraklıklara karşı ürünü sigorta etmek; 3.Toprağın ve atmosferin serinletilmesi, böylece bitki gelişimi için daha elverişli bir ortam hazırlamak; 4.Toprakta bulunan tuzun eritilmesi ve yıkanmasını sağlamak; 5.Toprakta çatlamaların zararını azaltmak; 6.Taban taşının yumuşatılmasını sağlamak. Bu nedenle sulama…

Read More